Два збірники фольклору Івана Хланти презентували у бібліотеці с. Ставне

  • Категорія запису:Новини
24 липня в бібліотеці села Ставне в рамках співпраці Центру культури з  Ставненською територіальною громадою Ужгородського району відбулася презентація двох збірників фольклору – «Казки та легенди з витоків Ужа» й «Казки Закарпаття в записах Івана Хланти, які підготував провідний методист відділу народної творчості та аматорського мистецтва КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, заслужений діяч мистецтв України Іван Хланта.

Привітав учасників презентації сільський голова Ставненської сільської ради Іван Мандрик.

Як зазначила в.о. директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук одним із пріоритетних завдань Центру культури завжди було збирання, вивчення і популяризація народної творчості. А це і проведення фестивалів, конкурсів, майстер-класів, видання збірників і публікація матеріалів у щоквартальному віснику «Культурологічні джерела» тощо.

Іван Хланта з натхненням розповідав про свої поїздки на Великоберезнянщину, про зустрічі з талановитими казкарями, про їхню феноменальну пам’ять і вишуканий репертуар. Також закликав записувати народнопоетичну творчість оскільки носії фольклору відходять у вічність, а молодь, на жаль, захоплена іншими спокусами, не усвідомлює поки важливості цього заняття.

У презентації взяли директор комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту» Ставненської сільської ради Марина Корінь, бібліотекарі Сніжана Заяць (с. Ставне),  Ганна Кофель (с. Верховина Бистра),  Ганна Сіньковська (с. Волосянка), Тетяна Ганусин (с. Стужиця), директор БК с. Ставне Галина Біба та працівники клубних закладів громади.

Зустріч відбулася у теплій дружній обстановці.