Нарада директорів міськрайонних будинків культури та завідувачів методичними центрами

  • Категорія запису:Новини
21 грудня на базі КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради відбулася нарада директорів міськрайонних будинків культури та завідувачів методичними центрами.

Відкрила нараду директор КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР Ганна Дрогальчук. Вона ознайомила присутніх з планом роботи закладу, який очолює, розповіла про обласні семінари, що були проведені, підвела підсумки.

Заступник директора Центру культури, заслужений працівник культури України Василь Барановський поділився інформацією про результати атестації «народних» та «зразкових» аматорських колективів у 2018 році.

Завідувач відділу міжнародних зв’язків у галузі культурно-освітньої діяльності і народної творчості Олеся Павлюк розповіла про процедуру просування (внесення) нових елементів нематеріальної культурної спадщини  нашого краю до регіонального переліку елементів НКС Закарпатської області. Нагадала присутнім про основні критерії відбору й порядок оформлення документації та допоміжного матеріалу, пояснила вимоги до фото- і відеоматеріалів.

Рекомендації щодо заповнення річної звітності, форми 7–НК надавала провідний методист Олена Гайдук, вказала на основні помилки в оформленні документації.

Головний спеціаліст управління мистецтв, культурно-освітніх закладів та установ відділу мистецтв, закладів та установ департаменту культури облдержадміністрації Світлана Мендель оголосила переможців обласного етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості та вручила їм нагороди.

Володимир МИШАНИЧ,
провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР