Підсумки зроблено, переможці визначені

  • Категорія запису:Новини

Підсумки зроблено, переможці визначені

На виконання наказу Міністерства культури України 30.06.2017 № 619 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський огляд-конкурс клубних закладів у сільській місцевості», департаменту культури облдержадміністрації 25.06.2018 р. № 197 з метою вивчення, удосконалення та активізації діяльності клубних закладів у сільській місцевості, пошуку інноваційних форм і методів культурного обслуговування сільського населення, привернення уваги державних органів влади та органів самоврядування до проблем культури села проведений обласний огляд-конкурс клубних закладів у сільській місцевості.

Конкурс пройшов у два етапи:

перший  етап – районний (з 03 лютого до 30 липня 2018 року);

другий – обласний (з 01 серпня до 01 вересня  2018 року) – за результатами підсумків, представлених районними оргкомітетами та виїздів обласного журі до клубних закладів, які зайняли призові місця на районному огляді-конкурсі.

У роботі оргкомітету-журі  обласного огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості взяли участь: голова оргкомітету-журі, директор департаменту культури облдержадміністрації Оксана Бабунич, секретар оргкомітету-журі, завідувач відділом ООМЦК Людмила Веклюк, а також директор ООМЦК Ганна Дрогальчук, головний спеціаліст департаменту культури облдержадміністрації Світлана Мендель, голова обкому профспілки працівників культури Наталія Товтин, заступник директора ООМЦК Василь Барановський.

Комісія ознайомилася з роботою клубних закладів за такими напрямами діяльності: організація культурно-дозвіллєвої роботи, зокрема для дітей та молоді; розвиток культурно-технічної бази клубного закладу; впровадження нових культурно-творчих ініціатив, господарської самостійності; реалізація сучасних творчих проектів; розвиток всіх видів і жанрів аматорського мистецтва, традиційної культури, української обрядовості, народних промислів та ремесел.

В рамках огляду-конкурсу члени комісії відвідали понад 20 населених пунктів та клубних закладів у найвіддаленіших куточках нашого краю. Зокрема в селах Кваси, Лопухово, Вишково, Осій, Сільце, Хижа, Пийтерфолво, Лохово, Колочава, Раково, Люта та інших містах і селах Закарпаття.

За результатами проведення обласного огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості визнано кращими такі будинки культури та клуби:

І   місце –  будинок культури селища Вишково Хустського району (директор Йосип Барна)

ІІ  місце  – будинок культури села Паладь-Комарівці Ужгородського  району  (директор Іллар Вікторія)
–   клуб села Лохово Мукачівського району  (завідувач – Людмила Когутич)

ІІІ місце – клуб села Родникова Гута Полянської об’єднаної  територіальної громади Свалявського району (завідувач Ганна Гартавел)
– будинок культури села Лопухово Тячівського району (директор Василина Джуган)
–   клуб села Колочава-Мерешор Міжгірського району (завідувач Іван Штаєр)

Дипломами обласного огляду-конкурсу сільських клубних закладів нагороджені:

«За інноваційні форми і методи роботи»:
клуб села Раково Перечинського району (завідувач Ганна Біган)

«За збереження народних традицій»:
клуб села Кідьош Берегівського району (директор Ілона Іван-Бров)
клуб села Осій Іршавського району (завідувач Марта Кузьміна)

«За збереження нематеріальної культурної спадщини»:
будинок культури села Хижа Виноградівського району (директор Ірина Турцанаш)

Члени оргкомітету-журі вирішили  нагородити переможців огляду-конкурсу цінними подарунками та звернутись із клопотанням про нагородження грошовими преміями дипломантів до обкому профспілки працівників культури.