Працівники Центру культури провели музичне заняття для дітей внутрішньо переміщених осіб

  • Категорія запису:Новини
Прищеплювати любов до музики у дітей треба не тільки в стінах музичних шкіл, а й удома та в різноманітних гуртках. Зважаючи на те, що війна, яка зараз триває у нашій країні, внесла свої корективи у звичайний графік життя. Ужгород прихистив десятки тисяч внутрішньо переміщених осіб.  14 квітня у рамках культурно-мистецької резиденції, яку започаткував КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, працівники Центру культури провели музичне заняття для дітей внутрішньо переміщених осіб.

Всесвіт – це океан звуків, у якому людині дано чудове соло. А сім нот – як сім кольорів веселки – здатні змалювати всю красу всесвіту.

Музика облагороджує душу, тому такі заняття вчать взаємодіяти з навколишнім світом і допомагають набути впевненості в собі. Завдяки музиці діти вчаться направляти свою зайву енергію в потрібне русло, зосереджуватися і концентрувати увагу.

Дихальні вправи, спів і звуконаслідування закладають основи для майбутньої чистої мови без дефектів. Знайомство з музикою супроводжується отриманням навичок ритму і темпу. Все це розвиває у дитини музичний слух і музикальність.

Приємно, що дітки із задоволенням відвідують наші заняття.