Про традиції закарпатської школи живопису та сьогоднішні реалії художньої освіти говорили на семінарі-практикумі в Мукачеві

  • Категорія запису:Новини
5 листопада на базі Палацу культури і мистецтв м. Мукачево відбувся семінар-практикум на тему «Традиції закарпатської школи живопису та сьогоднішні реалії художньої освіти» для викладачів відділу образотворчого мистецтва мистецьких шкіл Ужгородського, Мукачівського та Берегівського районів. У ньому взяли участь 38 викладачів із 16 шкіл. Привітала слухачів завідувач методичного кабінету початкової мистецької освіти КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР Алла Товт.

З цікавою та змістовною доповіддю на тему «Історичний аспект становлення позашкільної художньої освіти на Закарпатті» виступила консультант,  завідувач кафедри культури та соціально-гуманітарних дисциплін Закарпатської академії мистецтв, кандидат педагогічних наук, доцент Аліна Волощук.

Досвідом роботи  також поділилися викладачі Мукачівської ДХШ ім М. Мункачі. Зокрема, Яна Заремба запропонувала тему «Жанрова композиція як елемент закарпатської школи живопису через призму творчості Федора Манайла».

Адріана Антонієва розкрила тему «Золота осінь в Карпатах. Твори художників закарпатської школи живопису. Як діти зображують золоту осінь».

Про застосування цифрових технологій на прикладі викладання Мукачівської художньої школи ім. М . Мункачі розповіла Наталія Москальова-Лакатош. А про  етнодизайн у викладанні предмета композиція – Кінга Кізман.

«Фахова підготовка учнів з композиції та народна тематика в творчості учнів ДХШ ім. М. Мункачі» – тема виступу Вікторії Гладинець.

Викладач Ужгородської школи мистецтв Марія Падучак обрала тему  свого повідомлення «Прояви кризових станів учнів першого та останніх класів».

На зустрічі панувала дружна тепла атмосфера.