Стартує онлайн-проєкт «ПЕРЕМОЖНА ПИСАНКА»

  • Категорія запису:Новини
Стартує онлайн-проєкт «ПЕРЕМОЖНА ПИСАНКА»
Напередодні Великодня КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР започатковує онлайн-проєкт «Переможна писанка». І нехай великодній атрибут, писанка, стане символом нашої ПЕРЕМОГИ.

Нині, коли в горнилі національно-визвольної війни відроджується українська нація, формується її незламний і твердий, наче криця характер, як ніколи зростає роль народної культури. Адже народ, який втратив свою національну культуру не має майбутнього, він асимілюється, а в результаті – зазвичай, втрачає державність. Це добре розуміють і знають вороги, але, на жаль, навіть тепер цього не усвідомлюють всі українці. Тож не дивно, що протягом століть росія намагається знищити нашу мову, українську культуру… Тому в цей важкий для держави час важливо берегти, як зіницю ока, народну культуру, бо втративши її, втратимо Україну.

Щоб зберегти традиції писанкарства нашого краю, вселити оптимізм, віру, що ми, всі українці, об’єднавшись перед загрозою втрати свободи й незалежності,   обов’язково переможемо російську агресію. Ми свято віримо, що весна 2022 року принесе нам  Перемогу, яку ми святкуватимемо у світлі дні Воскресіння Христового.

Для участі в онлайн-проєкті майстрині та всі, хто бажає, надсилають якісне фото писанок (або композицій із писанок)  до 20 квітня на адресу електронної пошти комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради: [email protected]

Також потрібно вказати ім’я та прізвище учасника, техніку виконання і населений пункт, який він представляє.

Фото робіт буде оприлюднено на сторінці Центру культури у соціальній мережі Facebook.

Разом до Перемоги!