У Чинадійові відбулась обласна нарада директорів мистецьких шкіл Закарпаття

  • Категорія запису:Новини
Згідно з планом роботи методичного кабінету початкової мистецької освіти КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР 7 грудня 2022 р. у Чинадіївській школі мистецтв відбулась обласна нарада директорів мистецьких шкіл Закарпаття за підсумками першого півріччя 2022–2023 н. р.

Учасників наради привітав начальник відділу освіти, молоді та спорту у справах дітей та культури Чинадіївської селищної ради Микола Ващенок.

З доповіддю виступив директор департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений артист України Євген Тищук та з нагоди ювілею вручив Почесні грамоти директорам мистецьких шкіл:

– Великоберезнянської школи мистецтв Ярославу Кирлику,
– Середнянської школи мистецтв Оксані Гададі,
– Коритнянської школи мистецтв Тетяні Іллар,
– Берегівської школи мистецтв ім.3.Кодая Степану Бобалю,
– Косонської школи мистецтв Маріанні Балог,
– Перечинської школи мистецтв Євгену Кулі,
– Сокирницької школи мистецтв Оксані Панюс.

Про аналіз роботи методичного кабінету початкової мистецької освіти за перше півріччя 2022–2023 н. р. доповіла методист методичного кабінету початкової мистецької освіти КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР Маріанна Ганькович.

Також виступили заступник директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений працівник культури України Василь Барановський.  Крім проблемних питань, що стосувалися  педнавантаження викладачів, яке має залежати в основному від кількості учнів у школі,  він також привітав новопризначених директорів шкіл мистецтв:

– Буштинської школи мистецтв Андріану Маркусь,
– Великоберезнянської школи мистецтв Ярослава Кирлика,
– Вишківської школи мистецтв Тетяну Ботош,
– Міжгірської школи мистецтв Тараса Бойчука,
– Нижньоселищенської школи мистецтв Наталію Ворон,
– Тересвянської школи мистецтв Василя Гудака,
– Часлівської школи мистецтв Оксану Головню.

Також звернулися до присутніх і спеціалістка департаменту Вікторія Гойдош, голова Обласної профспілкової організації працівників культури Закарпатської області, заслужений працівник культури України Наталія Товтин, директор Чинадіїської школи мистецтв Михайло Фендик.

Приємним подарунком був виступ учнів Чинадіївської школи мистецтв з цікавою концертною програмою.

Марина Офіцинська,
завідувач інформаційно-редакційного сектору