У листопаді організатори запрошують на «ГОПАКФЕСТ»

  • Категорія запису:Новини
У листопаді організатори запрошують на «ГОПАКФЕСТ»5, 6, 7 листопада 2021 р. в Ужгороді планується проведення Міжнародного  фестивалю українського народного танцю «ГОПАКФЕСТ». Засновник фестивалю – громадська організація Танцювальний клуб «Модус-Ніка» м. Київ (директор В. Кухтіна).

Міжнародний фестиваль українського народного танцю «ГОПАКФЕСТ» – це постійно діюча фестивальна програма народної творчості за участю дитячих та дорослих танцювальних колективів різних напрямків та стилів з усієї України та української діаспори.

Головні мета та завдання фестивалю – відродження, збереження та розвиток української народної хореографії, популяризація української національної культури, формування єдиного культурного простору в українському суспільстві, розвиток національної самосвідомості.

До складу професійного журі фестивалю входять відомі фахівці хореографічного та музичного мистецтва, добре відомі в Україні та за її межами.

У рамках культурного проєкту «ГОПАКФЕСТ» у Києві уже відбулися два фестивалі у 2018 та 2019 роках. У кожному з них взяли участь понад 1000 танцюристів із 30 міст України віком від 7 до 70 років.

У лютому 2019 року фестиваль завершився Першим балoм українського танцю, що проходив у Колонній залі Київської мерії. У жовтні 2018 року відбувся фестиваль «ГОПАКФЕСТ» мандрує по країні. Полісся. Чернігів». У листопаді 2019 року – «ГОПАКФЕСТ» мандрує по країні. Слобожанщина. Харків». Фестивалі проходили за підтримки Національної хореографічної спілки України, департаменту культури КМДА, обласних державних адміністрацій та відповідних департаментів культура областей, а також обласних осередків Національної хореографічної спілки України. В умовах карантину у 2020 році проведено інтернет-конкурс «Танець.NET». У ньому взяли участь 80 колективів українського танцю з 43 міст України та 15 колективів з Канади, СШA, Аргентини, Бразилії, Австралії, Польщі, Іспанiï.

У програмі фестивалю «ГОПАКФЕСТ» мандрує по країні. Закарпаття. Ужгород» передбачаються наступні заходи: відкриття фестивалю, конкурсні виступи колективів народного танцю, проведення майстер-класів та круглих  столів. Заплановано проведення семінару для хореографів та керівників танцювальних колективів. У конкурсній програмі будуть представлені українські народні танці Закарпаття, а також запрошені танцювальні колективи  національних меншин Закарпаття.

Заключний захід фестивалю – гала-концерт. Організатори також передбачають проведення Балу українського танцю.

Додаткову інформацію можна отримати: https://www.facebook.com/Hopakfest/

Оргкомітет
(097) 076-65-48
(067) 549-89-80