Учні молодших класів мистецьких шкіл області представили свої роботи на виставці «До нас іде Миколай»

  • Категорія запису:Новини
Прийшла зима – мабуть, найулюбленіша пора року як для дітей, так і для дорослих. Та з нетерпінням чекає малеча передусім день Святого Миколая, коли має трапитися чудо і зранку 19 грудня вона отримає особливий дарунок від Чудотворця.

Цьогоріч це свято особливе. Адже, зважаючи на війну, яку розпочала проти України Росія, і яка триває уже десятий місяць, усі діти поряд із різними побажаннями мріють про мир і Перемогу над ворогом. Саме ці бажання вони просять виконати Святого Миколая.

19 грудня 2022 року з нагоди Дня Святого Миколая в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка робіт образотворчого мистецтва «До нас іде Миколай» учнів молодших класів мистецьких шкіл Закарпатської області.

Відкрила виставку і привітала всіх учасників заступниця голови Закарпатської обласної ради Андріана Сушко, яка подякувала Збройним Силам України за спокійні ночі і можливість творчо працювати. А діткам побажала міцного здоров’я, Божої ласки, натхнення і радісних новорічно-різдвяних свят.

Директор КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук розповіла, що пишається проєктом «До нас іде Миколай», який започаткували минулого року. Адже учні мистецьких шкіл області мають можливість презентувати свої роботи, висловити фарбами й образами найпотаємніші бажання і мрії. Сьогодні на виставці представлено понад 100 робіт 101 учасника із 16 мистецьких шкіл. «Святий Миколай – символ доброго духу, що дбайливо спостерігає за всіма дітьми протягом року, – нагадала Ганна Дрогальчук. – Якщо вони роблять щось хороше, – він радіє, якщо погане, – засмучується. І хороші, і погані вчинки Миколай записує у спеціальну книгу… А потім чемним діткам непомітно приносить уночі подарунки».

«Дитячі роботи вражають сюжетною наповненістю, – звернув увагу директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Василь Коцан. – Нині як дорослі, так і діти мають до Святого Миколая щемливі прохання. Матері моляться, щоб їхні сини й доньки повернулися з фронту живі й здорові. Збройні Сили України просять потужного сучасного озброєння. А ми всі – Перемоги  й Миру. Віримо, що Чудотворець зазирнув у кожну домівку, в кожне місто та село, в кожний окоп і бліндаж, військовий шпиталь та лікарню, і здійснить таке омріяне бажання – жити під мирним небом України».

На виставку завітали учні Ужгородської школи мистецтв разом із викладачами Михайлом Йоличем та Еліною Роман та отримали у подарунок ляльки-мотанки, які виготовила методист Центру культури Олена Ваш.

Нехай цей прекрасний день принесе вам радість, світло і приємні несподіванки!

Взявши миру у торбину,

Миколай йде в Україну.

Забере з собою зло,

Щоб війни в нас не було!

Ініціатор та організатор виставки – КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР.