Ужгородська майстриня Марія Купарь провела  майстер-клас із бісероплетіння

  • Категорія запису:Новини
Сьогодні, 13 квітня, у рамках культурно-мистецької резиденції, яку започаткував КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, ужгородська майстриня Марія Купарь провела для діток внутрішньо переміщених осіб  майстер-клас із бісероплетіння.

Бісероплетіння – різновид декоративно-ужиткового мистецтва з використанням перлів – природного чи штучного походження. Має тисячолітню історію. З бісеру плетуть різноманітні прикраси, аксесуари, ним прикрашають одяг і вишивають картини.

«Зазвичай бісероплетіння, – каже пані Марія, – це заняття більше для спокійних дітей, проте воно захоплює всіх без винятку, незалежно від віку, статі й темпераменту.Щоб виготовляти нескладні вироби, достатньо освоїти базові техніки цього мистецтва. Сьогодні спробували зробити браслет двома  техніками: ткання на верстаті та рамці і нанизування хрестиком. Загалом бісероплетіння прищеплює дітям посидючість та уважність, розвиває дрібну моторику рук і фантазію, образне та просторове мислення».

Кінцевий результат не забарився. Кожен учасник пішов додому із браслетиком, який виготовив власноручно. Зважаючи на те, що зараз наша країна бореться з російським агресором, більшість діток обрали бісер кольорів Державного Прапора України.