В Ужгороді провели патріотичну акцію

  • Категорія запису:Новини
5 березня закарпатські митці, артисти та колективи закладів культури краю долучилися до прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною і прийняли колективне звернення до президентів США та Франції, канцлера Німеччини, прем’єр-міністра Великобританії, генерального Секретаря НАТО, Урядів та парламентів країн-членів НАТО, Послів та дипломатичного корпусу усіх держав.

Представники культури одними з перших в області долучилися до ініціативи і провели патріотичну акцію біля Закарпатської обласної філармонії. Адже кількість цивільних жертв щодня зростає і ще у перші дні російської агресії було зафіксовано використання заборонених світовою спільнотою бойових засобів.

Звернення підписали працівники 15 підвідомчих закладів департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської обласної воєнної адміністрації:

Закарпатська обласна філармонія, Закарпатський академічний обласний музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв,

Закарпатський академічний обласний театр ляльок, Заслужений академічний Закарпатський народний хор, Ужгородський інститут культури і мистецтв,

Ужгородський музичний коледж імені Д. Є. Задора, Обласний організаційно-методичний центр культури, академічний камерний хор Cantus, Закарпатський обласний театр драми та комедії, Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Федора Потушняка, Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва, Закарпатський музей народної архітектури та побуту, Закарпатський обласний художній музей імені Й. Бокшая, Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького, Закарпатський обласний угорський драматичний театр.