В Ужгороді відкриється персональна виставка Любові Матіко

  • Категорія запису:Новини
В Ужгороді відкриється персональна виставка Любові Матіко
24 жовтня 2023 року в залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту відкриється персональна виставка робіт майстрині Любові Матіко із символічною назвою «Кольоровий світ Любові». Слово «Любов» вжито тут у широкому сенсі. Любов – це не тільки ім’я майстрині, але й філософська категорія. Це важливе почуття, яке супроводжує кожну людину протягом усього земного шляху. На картинах майстрині ми бачимо любов до життя та людей, рідної землі та її безмежних красот, навколишнього середовища, улюбленої роботи.

На персональній виставці «Кольоровий світ Любові» представлено живописні роботи в жанрах пейзаж, портрет, натюрморт. Найулюбленішим жанром є побутовий. Художниця багато займається розписом дерев’яних виробів – шкатулок, тарілок, побутових виробів, які теж увійшли до експозиції.

З 1997 року Любов Рудольфівна працює викладачем образотворчого мистецтва Ільницької школи мистецтв. Вона відповідальний педагог, професіонал своєї справи, тому її вихованці щорічно показують хороші результати на ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченому Шевченківським дням під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!», обласному  дитячо-юнацькому конкурсі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Легенди Карпат», займають призові місця. Роботу учениці Цогли Софії використано в оформленні обкладинки щоквартального вісника «Культурологічні джерела № 3, 4 за 2022 рік.

Художниця активно співпрацює з Центром культури, бере активну участь у щорічних весняних пленерах «Рожевий цвіт», виставках живопису та декоративно-ужиткового мистецтва, виставках робіт викладачів шкіл мистецтв.

Організатори виставки – КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, відділ освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді і спорту Іршавської міської ради.

Початок виставки о 15.00.

Біографічна довідка.
Народилася Любов Матіко 13 липня 1965 року в селі Ільниця на Іршавщині (нині Хустський район). Закінчила Іршавську середню школу (1982),  Грицівське технічне училище художніх промислів Хмельницької області (1984, з відзнакою), Московський заочний університет мистецтв (відділ живопису і графіки, 1996).

 Працювала інженером, художником на деревообробній фабриці в селі Тур’ї-Ремети, художником в Іршавському «Ремстанку», учителем образотворчого мистецтва в Ільницькій загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів (за сумісництвом). З 1997 року і донині трудиться в Ільницькій школі мистецтв викладачем образотворчого мистецтва.

Любов Матіко – член Закарпатського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України з 2011 року, народного аматорського об’єднання художників та народних майстрів  «Колорит Боржави» Іршавського районного будинку культури. Вона активна учасниця пленерів, виставок. Її полотна зберігаються у приватних колекціях та галереях багатьох країн світу.