ВЕЛИКОДНІ БАРВИ ЗАКАРПАТТЯ

  • Категорія запису:Новини
25 квітня працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР взяли участь у  фольклорно-етнографічному святі «ВЕЛИКОДНІ БАРВИ ЗАКАРПАТТЯ», яке відбулося у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. У рамках свята методист Центру культури Олена Ваш та завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура провели майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки, а провідні методисти Влада Рішко та Маріанна Ганькович – майстер-клас із аплікації, на якому створювали великодні композиції.

Також охочі мали змогу відвідати майстер-класи із гончарства від Андрія Зубенка, лозоплетіння –  Івана Гимбара та писанкарства від заслуженого майстра народної творчості України Людмили Губаль.

Приваблювала і ярмарка-продаж, де можна було придбати вироби майстрині Олени Сігетій, книги закарпатської письменниці Галини Малик  та вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

Цікавою була і мистецька патріотична програма «З Україною в серці» від арт-батальйону Ужгородського інституту культури та мистецтв.