Відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція “Володимир Гошовський і Закарпаття”

  • Категорія запису:Новини
Відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція "Володимир Гошовський і Закарпаття"21-22 жовтня відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція “Володимир Гошовський і Закарпаття”, присвячена 100-річчю від дня народження видатного вченого Володимира Гошовського (1922-1996). До меморіальних, наукових та мистецьких заходів, проведених у м. Ужгород та в етері платформи Zoom, належали: покладання квітів до меморіальної дошки вченому; чотири конференційні засідання і круглий стіл (повідомлення, презентації, дискусії); перегляд фільмів про В. Гошовського; музичні привітання.

Тематичні напрямки конференційних засідань торкались такої проблематики як: меморіал В. Гошовського; фольклор і кібернетика; карпатознавство. Виступили доповідачі з України (Ужгород, Київ, Дрогобич, Хуст, Львів), Словаччини (Пряшів), Чехії (Прага), Угорщини (Шатор-олйо-уйгей), Німеччини (Берлін), Італії (Мілан), США (Пітсбург), Франції (Париж). Зворушливим було онлайн-спілкування з рідними В. Гошовського, котрі розкрили чимало невідомих фактів про нього та інших членів родини.

Ініціаторка конференції Віра Василівна  Мадяр-Новак провідний методист сектору нематеріальної культурної спадщини відділу народної творчості та аматорського мистецтва КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, сподвижниця сучасної фольклористичної справи на Закарпатті.

Організаційний супровід конференції забезпечений КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР.

Запрошуємо до перегляду фільму «Ужгород місцями Володимира  Гошовського», який було створено фахівцями КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР – Вірою Мадяр-Новак та Володимиром Сичкуном.