Викладачі мистецьких шкіл фортепіанного відділу Ужгородського району зустрілися на семінарі-практикумі в Ужгороді

  • Категорія запису:Новини
Згідно з планом роботи методичного кабінету початкової мистецької освіти КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР 10 листопада 2021 року на базі Ужгородської школи мистецтв відбувся семінар-практикум на тему «Робота над гамами, як необхідний складовий компонент процесу навчання грі на фортепіано» для викладачів мистецьких шкіл фортепіанного відділу Ужгородського району.

Викладач Перечинської школи мистецтв Леся Железняк виступила з доповіддю «Робота над гамами, як необхідний складовий компонент процесу навчання грі на фортепіано».

А Оксана Кидора, викладач згаданої школи, провела практичну частину семінару з Рацом Назаром (учнем першого класу),  Гончаровою Даніелою (ученицею третього класу), Сливич Юліаною (ученицею  п’ятого класу).

Консультант – викладач комунального закладу «Ужгородський фаховий музичний коледж імені Д. Є. Задора» ЗОР Олена Туряниця провела майстер-клас «Робота над фортепіанною технікою на прикладі гам, вправ та етюдів» з ученицею Ужгородської музичної школи №1 ім. П. І. Чайковського Олександрою Анталовці.

Фортепіанну техніку слід розглядати в органічному зв’язку з проблемами художньо-виконавської майстерності. Тому в роботі над гамами мало розвивати тільки просту моторику (швидкість і точність).

У роботі семінару взяли участь 70 викладачів. Присутні подякували організаторам за високий рівень підготовки та проведення семінару практикуму.

Алла Товт,
завідувач методичного кабінету початкової мистецької освіти
КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР