Дітки внутрішньо переміщених осіб мандрували казковим світом Закарпаття

  • Категорія запису:Новини
Сьогодні, 1 квітня, у рамках культурно-мистецької резиденції, яку започаткував КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, завідувач інформаційно-редакційного сектору Марина Офіцинська провела з дітками внутрішньо переміщених осіб літературну годину «Казковий світ Закарпаття».

Мета заняття – розширити уявлення дітей про казку, вселити віру їм у те, що Добро завжди перемагає зло, розвивати пам’ять, увагу, образне мислення, діалогічне мовлення, фантазію. А також прищеплювати любов до книги, спонукати до бажання читати  й творчо перефантазовувати казки на свій лад.

Діти активно брали участь у вікторині, відгадували загадки, відповідали на запитання. З великим задоволенням прослухали чарівну казку «Василь та Іринка», яка була записана у 1973 році від відомого закарпатського казкаря Дмитра Юрика із села Вучкове Міжгірського району та опублікована у збірнику «Дарунки груші» (1997). Приємно, що слухачі виявили бажання створити ілюстрації за мотивами почутої казки.

На завершення учасники отримали у подарунок збірник «Казкар», до якого увійшли найкращі казки про дітей Карпатського регіону.