«І в час воєнної негоди книжкова нива наша родить»

  • Категорія запису:Новини
20 грудня працівники Центру культури на запрошення письменника, заслуженого працівника культури України Василя Густі побували на відкритті книжкової експозиції «І в час воєнної негоди книжкова нива наша родить». Культурно-мистецька  акція відбулася у межах виставки «Книга-Фест-2023» в народному літературному музеї Закарпаття – філії Закарпатського обласного художнього музею імені Й. Бокшая.

На початку всі присутні вшанували пам’ять Героїв, які віддали життя у боях за державний суверенітет і територіальну цілісність України, та за наше мирне завтра.

Вірші Дмитра Кременя продекламували учасники літературної студії Закарпатського академічного обласного театру ляльок (керівник – заслужена артистка України Наталія Орєшнікова).

Привітав учасників та вказав на важливості художнього слова під час війни директор департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений артист України Євген Тищук та вручив грамоти за сумлінну працю, значний внесок у розвиток літератури і культури області та з нагоди проведення виставки «Книга-Фест-2023» Василю Густі, Іванові Хланті, Іванові Сеньку, Ярославу Федишину.

Приємно, що на виставці були представлені й книжки «Казки та легенди з витоків Ужа», «Золота гора Івана Хланти» та  «Ой піду я танцювати», які підготували провідні методисти Центру культури. Перші дві – Іван Хланта, третю – Микола Мовнар. Вони коротко ознайомили зі змістом видань, розповіли про історію написання і той шлях, який довелося здолати, перш ніж книжка потрапила до читача.

Ділилися здобутками за 2023 рік директори видавництв Ярослав Федишин та Віктор Браславець, а також науковці Тетяна Ліхтей, Іван Сенько, Василь Ільницький, Михайло Басараб.

Усі, хто бажав, могли оглянути книжки і зробити фото на пам’ять.