Карантинна весна

  • Категорія запису:Новини
Кілька років поспіль весною Обласний організаційно-методичний центр культури проводить в Ужгороді одноденний пленер. Створені митцями роботи експонувалися у виставкових залах Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

Нині, зважаючи на карантинні обмеження, ми змінили як формат пленеру, так і виставки. Кожен з учасників працював індивідуально, дотримуючись вимог МОЗ України.

Із отриманого матеріалу ми сформували  експозицію виставки й розмістили її на нашому сайті. Цьогоріч, як і в попередні роки, у віртуальній виставці взяли участь як професіонали, так і аматори. Серед них постійні учасники наших пленерів та ті, хто вперше бере участь. Чудові роботи репрезентували Ванда та Віталій Дороші, які не вперше беруть участь у наших культурно-мистецьких акціях. Грацією й довершеністю форм вражає таємничий образ жінки, який створила пані Ванда.

Антон Секереш створив гарний «пейзаж-портрет» динамічної, сповненої драматичної експресії весняної хмари. Робота виконана у художній  манері геніального іспанського митця епохи Відродження Ель-Греко. Робота засвідчує еволюційний поступ автора вперед.

По дитячому щирі й безпосередні полотна аматорки Олени Бузько, яка беззаперечно демонструє неабиякий талант. Художниця сміливо, без комплексів, експериментує з формою  та кольором, створює цікаві роботи. Гадаю, вона ще у творчому пошуку свого шляху в мистецтві.

Вразила манерою письма Юля Єгорова, яка продовжує свої творчі експерименти. Цього разу вона творила свої роботи застосовуючи лук і стріли, без зайвих сентиментів розстрілюючи полотно фарбами. Вийшла цікава колоритна,  оригінальна, й, без сумніву, неповторна  робота.

Своє захоплення довершеністю природи висловлює полотнами Сільвія Ністор. В роботі над середземноморським пейзажем, вона з любов’ю виписує кожну квіточку, кожен листочок, намагається максимально реалістично зобразити природу, створити гарний настрій.

Чудовий весняний пейзаж репрезентував талановитий митець краю Анатолій Сакалош, який останнім часом дуже активно працює, бере участь у різних мистецьких акціях.

Романтичний портрети молодої жінки створила Зузанна Мікла, яка нині живе в Італії. Заслуговують на увагу й два інші її портрети.

Неповторні й вражаючі краєвиди Хорватії оживають на полотнах Владо Провчі, який вже відомий й в Україні шанувальникам мистецтва. Кілька років тому він мав персональну виставку в Ужгороді. А ще він організовує пленери вдома на які щороку запрошує митців з України.

Костянтин Ковган, відомий більше як різьбар, теж презентував свої живописні роботи.

Серед учасників віртуальної виставки також Вовчок Василь, Глущук Сергій, Бордунова Мар’яна, Білунка Мар’яна,  Варга Вероніка та Васів Вікторія.

Володимир Мишанич