Керівники мистецьких шкіл радилися напередодні нового навчального року

  • Категорія запису:Новини
30 серпня стало відправною точкою нового 2024–2025 навчального року в закладах мистецької освіти Закарпаття. Щоб його початок став успішним і відповідав чинним вимогам, згідно з наказом № 138 департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА цього дня в форматі онлайн було проведено конференцію для керівників мистецьких шкіл Закарпатської області.

Учасників привітав і побажав усім колективам мистецьких шкіл вдало стартувати в новому навчальному році директор департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений артист України Євген Тищук.

З доповіддю про підсумки роботи мистецьких шкіл області виступила в.о. директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук.

Учасники конференції детально обговорили результати вступу учнів мистецьких шкіл до вищих та фахових передвищих навчальних закладів області. Про це, зокрема, розповіли ректор КЗВО «Академія культури і мистецтв» ЗОР, доктор педагогічних наук, заслужений працівник культури України Наталія Шетеля, завідувач кафедри культури та соціально-гуманітарних дисциплін, кандидат педагогічних наук, доцент Закарпатської академії мистецтв Аліна Волощук, директор КЗ «Ужгородський музичний фаховий коледж імені Д.Є. Задора» ЗОР, заслужений працівник культури України Світлана Стегней.

Про план роботи методичного кабінету на навчальний рік, що розпочинається в мистецьких школах області, говорив заступник директора КЗ «ООМЦК» ЗОР, заслужений працівник культури України Василь Барановський. План було узгоджено і  схвалено.

На конференції з аналізом актуальних завдань у профспілковому русі виступила голова Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури, заслужений працівник культури України Наталія Товтин.

Доповідь «Культура та мистецтво як компоненти психосоціальної допомоги» прочитала регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» у Закарпатській області Таїсія Симочко.

У межах конференції відбулися секційні засідання за участі голів циклових комісій ВНЗ та завідувачів відділами мистецьких навчальних закладів. Зокрема, відбулися засідання в секціях: «Фортепіано», «Теоретичні дисципліни», «Хореографія», «Театральні дисципліни», «Образотворче мистецтво», «Вокально-хорові дисципліни», «Струнно-смичкові інструменти», «Духові та ударні інструменти», «Народні інструменти».

Конференція засвідчила готовність колективів мистецьких шкіл до роботи в навчальному році, який розпочнеться вже за кілька днів.

Василь БЕДЗІР,
провідний методист інформаційно-редакційного сектору,
фото Альони Степанюк,
методиста методичного кабінету початкової мистецької освіти