Майстер-клас з народної хореографії з учасниками танцювального ансамблю «Гаклірка» провів Микола Мовнар

  • Категорія запису:Новини
Першого липня, провідний методист відділу народної творчості та аматорського мистецтва Центру культури Микола Мовнар провів майстер-клас з народної хореографії з учасниками танцювального ансамблю «Гаклірка» будинку культури смт Середнє Середнянської селищної ради (керівник Ольга Бобак).

Це подарунок колективу за перемогу в онлайн-марафоні хореографічного мистецтва #Закарпаття_в_танці, який відбувся 29 квітня з нагоди Міжнародного дня танцю.

«Під час двогодинного уроку, – ділиться враженнями Ольга Бобак, – ми розучили декілька танцювальних комбінацій та малюнків закарпатського хороводу з віночками, а також комбінацій та танцювальних фігур зі словацького народного танцю. Вивчили декілька видів дробушок  та чардашових рухів. Переглянувши словацький танець «Женці», Микола Васильович запропонував додати до фіналу номера темпоритму.

Вивчили на словацьку мелодію ¾ декілька основних рухів».

Концертмейстер – Тарас Кардашинець.

Відвідала майстер-клас і головний спеціаліст відділу культури, туризму та зовнішніх зв’язків апарату Середнянської селищної ради та її виконавчих органів Лілія Грушовська-Ніколенко.