Побачив світ щоквартальний вісник «Культурологічні джерела» № 4 (56), 2021

  • Категорія запису:Новини
Щойно побачив світ щоквартальний вісник «Культурологічні джерела» № 4 (56), 2021. На обкладинці учасники народного аматорського ансамблю народного танцю «Ритм» Есенського сільського будинку культури-філії комунального закладу «Центр культури та дозвілля Чопської міської територіальної громади» Ужгородського району. З перших днів його очолює ентузіаст хореографічного мистецтва, талановитий і вимогливий керівник, справжній професіонал – Тиберій Сабов. Учасники ансамблю зачаровують найвибагливішу публіку розмаїттям танців. У їхньому репертуарі танці народів світу, а також танці «Берегівський», «Сотмарі», постановку яких здійснив керівник ансамблю. Колектив досяг вершин виконавства, став відомим не тільки в області, Україні, але й за кордоном. Це результат плідної та наполегливої праці, сміливих пошуків. Змістовне інтерв’ю з керівником Тиберієм Сабовим підготував провідний методист Центру культури Володимир Мишанич.

Творча палітра щоквартального вісника «Культурологічні джерела», як завжди багата і різноманітна, вона охоплює широкий спектр діяльності Творців і Виконавців Срібної Землі. До нього увійшли 32 статті 21 автора (із них 13 статей 6 працівників Центру культури), які подано на 80 сторінках у семи рубриках:  «Відлуння подій», «Ювілеї», «Творча майстерня», «Сторінками історії», «Стане у пригоді», «У світ», «Пам’ять».

Його авторами виступили такі активні дописувачі, як заслужені працівники культури України Василь Густі, Олег Зайцев, Михайло Митровка, Віктор Марушка, заслужений художник України Михайло Белень, доктор історичних наук Василь Коцан, журналісти Василь Бедзір, Ганна Макаренко, Олеся Смирнова, письменник Василь Шкіря, працівники центру культури: заслужений діяч мистецтв України Іван Хланта, Володимир Мишанич, Марина Офіцинська, Олена Гайдук, Алла Товт, Микола Мовнар, а також Юлія Тетерюк-Кінч, Тетяна Раховська, Марія Конкіна, Іванна Желізняк, Юлія Жупик.

Над оформленням видання попрацював талановитий книжковий графік Микола Дем’ян.

Не залишилися поза увагою авторів і різні культурно-мистецькі акції, що відбулися на теренах нашого краю. Сподіваємось, що кожен шанувальник народного мистецтва Закарпаття знайде для себе матеріал для душі.

Переглянути журнал можна тут: https://zakfolkcenter.info/load/kulturolohichni-dzherela-2021-4