Працівники Центру культури виступили на конференції

  • Категорія запису:Новини
6 квітня працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради – провідний методист відділу народної творчості та аматорського мистецтва, заслужений діяч мистецтв України Іван Хланта та провідні методисти відділу інноваційних програм та культурно-мистецьких проєктів Лілія Грушовська-Ніколенко та Крістіна Губена – взяли участь у науково-практичній конференції «Актуальність традицій, звичаїв та обрядів закарпатського весілля в діяльності закладів культури і мистецтва, колективів художнього аматорства та колективів професійних мистецьких установ».

Захід пройшов у читальній залі бібліотеки КЗВО «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради.

Модератор заходу – викладач кафедри соціокультурної діяльності, заслужений працівник культури України Єлизавета Сівак.

У конференції взяли участь і виступили викладачі та колективи Академії культури і мистецтв, методисти Центру культури та директори закладів культури клубного типу Закарпаття.

Зокрема, Іван Хланта розповів про роль клубних закладів та аматорських колективів у популяризації весільних традицій. Лілія Грушовська-Ніколенко – про весільні обряди і звичаї с. Худльово Середнянської ТГ Ужгородського району. А Крістіна Губена охарактеризувала фрагмент сучасного весілля «До вінця молоді йдуть, на весільний рушничок стають».

Захід пройшов у дружній невимушеній обстановці.