Працівники Центру культури взяли участь у майстер-класі з виготовлення закарпатської традиційної іграшки

  • Категорія запису:Новини
1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у виставковому залі Закарпатського музею народної  архітектури та побуту відбулися майстер-класи з виготовлення закарпатської традиційної іграшки.

Працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР – методист Олена Ваш та завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура – долучилися до акції і провели майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки.

У майстер-класі взяли участь діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, у тому числі й діти внутрішньо переміщених осіб.

Майстер-клас проводився за сприяння КЗ «Закарпатський обласний музей народної архітектури та побуту» ЗОР; Служби у справах дітей Закарпатської ОВА; департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОВА; Закарпатського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Центру укріплення сім’ї МБО «СОС Дитячі Містечка Україна» (м. Ужгород).

Своєю майстерністю на вмінням ділилися Марія Купарь, Олена Сігетій, Мая Коваленко, Вікторія Симкович, Тетяна Алахвардієва, заслужений майстер народної творчості України Людмила Губаль, Оксана Метзгер та художник-реставратор музею Віктор Андріанов.

Захід пройшов у дружній теплій атмосфері.