ТЕАТР ІЗ ХУСТА В УЖГОРОДІ ТРІМФУВАВ ІЗ МЮЗИКЛОМ «ГУЦУЛКА КСЕНЯ»

  • Категорія запису:Новини
ТЕАТР ІЗ ХУСТА В УЖГОРОДІ ТРІМФУВАВ ІЗ МЮЗИКЛОМ «ГУЦУЛКА КСЕНЯ»24 квітня хустяни показали друге прем’єрне виконання мюзиклу «Гуцулка Ксеня» на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв.

На прем’єрному виконанні в Ужгороді були присутні й працівники Обласного організаційно-методичного центру культури – в.о. директора Ганна Дрогальчук та провідний методист Василь Бедзір.

Мюзикл «Гуцулка Ксеня», поставлений за мотивами оперети Ярослава Барнича Закарпатським обласним театром драми та комедії, з Хуста, пройшов з величезним успіхом на ужгородській сцені.

За словами директорки хустського театру Олесі Чепелюк вона виношувала мрію поставити «Гуцулку Ксеню» в рідному колективі впродовж семи років. І ось мрія здійснилася!

Прем’єрне виконання мюзиклу в Ужгороді співпало з днем народження режисера Івана Войтюка і, на превеликий жаль, з трагедією, яка спіткала його як батька. Адже син режисера Володимир Войтюк того ж таки 24 квітня загинув на російсько-українській війні. Хвилина вшанування його, а також усіх загиблих на тій страшній війні українських воїнів, підняла на ноги і змусила застигнути весь зал.

У постановці відомого режисера Івана Войтюка мюзикл не розчарував, а навпаки, перевищив усі сподівання! Переповнені емоціями, глядачі багато разів переривали виставу гучними аплодисментами. Бо злилися воєдино й актуальна драматургія, і оригінальне просторове вирішення сцени, і хореографія, і продумане музичне оформлення, і майстерність акторів. Постановці додавало драйву вдале вплетіння в тексти фрагментів закарпатської говірки.

Після завершення вистави та виходу до глядачів Ганна Дрогальчук привітала акторів і керівницю театру з успіхом.

Завершальним акордом театрального дійства стало фотографування на згадку глядачів разом із акторами.

Василь Бедзір,
провідний методист інформаційно-редакційного сектору КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, фото автора