У Мукачеві презентували збірку «Фортепіанні твори для дітей та юнацтва» Володимира Волонтира

  • Категорія запису:Новини
5 жовтня у приміщенні Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків відбулася презентація книги «Фортепіанні твори для дітей та юнацтва» відомого українського композитора і диригента, заслуженого діяча мистецтв України, директора Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків, викладача-методиста, художнього керівника і диригента Мукачівського хору хлопчиків та юнаків, члена Національної спілки композиторів України, лауреата багатьох митецьких премій, почесного громадянина міста Мукачева Володимира Волонтира.

З вітальним словом виступив директор департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений артист України Євген Тищук та вручив автору Почесну грамоту за високохудожню яскраву творчість, вагомий особистий внесок у розвиток культури і мистецтва краю та високий професіоналізм.

Привітав маестро і заступник директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений працівник культури України Василь Барановський та подарував книгу Тарас Шевченко. «Пісенний “Кобзар”. Вибране».

Під час презентації присутні мали чудову нагоду почути історію створення фортепіанних творів, які увійшли до книги від самого автора Володимира Волонтира, а також послухати концерт фортепіанної музики. У виконанні викладачів школи прозвучали твори, які увійшли до прем’єрної збірки.

«Фортепіанні твори для дітей та юнацтва» – збірка адресована дітям молодшого, середнього і старшого шкільного віку, а також для студентів вищих навчальних закладів. Цікаві за мелодико-інтонаційною і ритмічною структурою, яскравою і самобутньою гармонією, твори однозначно викличуть інтерес у юних музикантів і викладачів фортепіано, збагатять педагогічний і концертний репертуар мистецьких навчальних закладів. Твори розміщені за ступенем технічної і художньої складності: від двоголосої діатоніки до гомофонно-гармонічної і поліфонічної фактури, від одночастинного простого періоду до варіаційної і тричастинної складної форми.

Методичний кабінет початкової мистецької освіти КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР рекомендує придбати збірку «Фортепіанні твори для дітей та юнацтва» В. Волонтира для використання у роботі.