У Центрі культури провели майстер-клас для діток внутрішньо переміщених осіб

  • Категорія запису:Новини
29 грудня завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура та методист Олена Ваш провели майстер-клас із виготовлення новорічних прикрас із соленого тіста для дітей внутрішньо переміщених осіб, якими опікується Центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь» (директор Галина Миролюбова).

Захід відбувся в рамках культурно-мистецької резиденції, яку в березні після повномасштабного вторгнення росії в Україну, започаткував комунальний заклад «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради (директор, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук).

Діти жваво спілкувалися, активно вправлялися в оздобленні новорічних ялинкових прикрас із соленого тіста, весело та корисно провели час.

«Ми вкотре переконалися, – зауважила Наталія Стегура, – що для радості багато не потрібно, тому продовжуємо працювати з турботою про дітей». Кожен учасник забрав із собою витвори, які наповнять у новорічно-різдвяний час домівки затишком. А також отримав у подарунок ляльку-мотанку від майстрині Олени Ваш.

Куратор культури Центру підтримки переселенців «ЯМаріуполь» Анастасія Гондаренко подякувала за цікавий майстер-клас і запросила до співпраці, адже культурно-освітня робота є одним із важливих напрямків діяльності Центру.

Нагадаємо, що з 20 жовтня в Ужгороді працює Центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь» (уже 15-й в Україні), у якому надають всебічну допомогу тим, хто вимушено залишив рідний Маріуполь, рятуючись від війни. Працівники центру, а це переважно самі маріупольці, допомагають своїм землякам вирішувати питання з працевлаштуванням, медичним забезпеченням, ведуть юридичний супровід переселенців та надають психологічну і гуманітарну допомогу. На сьогодні в центрі зареєстровано понад 750 осіб.

Такі центри нині функціонують в обласних центрах і не тільки. Це міста Запоріжжя, Дніпро, Вінниця, Київ, Кропивницький, Хмельницький, Івано-Франківськ, Калуш, Одеса, Львів, Кривий Ріг, Черкаси, Тернопіль та Чернівці.