Вернісаж Наталії Сіми-Павлишин гарантує зустріч із мистецтвом високої проби

  • Категорія запису:Новини
У п’ятницю, 20 вересня в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту заслужена художниця України, членкиня Національної спілки художників України, лауреатка Обласної премії імені Й.Бокшая та А.Ерделі в галузі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Наталія Сіма-Павлишин презентувала виставку, якою вона відзвітувала про черговий етап своєї творчості. Привітати мисткиню прийшли і працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради.

Художниця присвятила свій вернісаж пам’яті матері Варвари, котрій нині могло виповнитися рівно 100 років. На подію прийшли десятки шанувальників образотворчого мистецтва і, зокрема, творчості Наталії Сіми-Павлишин.

З щирими словами вітань, побажаннями до авторки виставки, що мала назву «Жінка і море», зверталися представники влади, колеги й мистецтвознавці.

Про творчий шлях ужгородської художниці розповів директор музею Василь Коцан. Ректорка Академії культури і мистецтв, професорка, заслужена працівниця культури України, депутатка і голова постійної комісії Закарпатської облради з питань культури, молодіжної та інформаційної політики, фізичної культури та спорту від імені голови Ради Романа Сарая вручила мисткині Почесну грамоту.

Такою ж відзнакою нагородив Наталію Сіму-Павлишин  т.в.о.голови Закарпатської ОДА-начальник ОВА Мирослав Білецький. Вручив цю нагороду директор департаменту культури, заслужений артист України Євген Тищук.

Зі Львова на вернісаж приїхали й поділилися думками про творчість пані Наталії генеральний директор Національного музею імені А.Шептицького Ігор Кожан, а також заступниця з наукової роботи Оксана Біла.
Про своєрідність, новаторство й водночас вірність традиціям закарпатської школи живопису говорили голова Закарпатської організації НСХУ, народний художник України Борис Кузьма, мистецтвознавець, заслужений працівник культури України Михайло Сирохман, художник Олександр Мондич.

Музичні вітання під час відкриття линули від віолончелістки, заслуженої артистки України Діани Гавати.

Виставка радуватиме відвідувачів музею тематично багатими, різножанровими полотнами аж до 6 жовтня.