В осінні Карпати – на пленер

  • Категорія запису:Новини
Днями у мальовничому селі Ужок, що на Великоберезнянщині, відбувся пленер за участі митців Ужгорода. Акція відбулася відповідно плану роботи Обласного організаційно-методичного центру культури з метою обміну творчим досвідом, новими ідеями між митцями Закарпаття. Цього разу в ньому взяли участь Мирослав Голянич (м. Мукачево), Валерія Тимша та Андріана Тимша (м. Чоп), Марина Чопей (смт Чинадійово Мукачівського району) та провідні методисти Центру культури Костянтин Ковган і Володимир Мишанич.

Митці  мали чудову нагоду не тільки попрацювати, але й  відпочити від мирської суєти, прийняти сірководневі ванни, подихати кришталево чистим гірським повітрям, набратися сил для плідної роботи.

Тривав пленер п’ять днів і завершився імпровізованою виставкою робіт на подвір’ї оздоровчого комплексу. За цей період кожен з учасників створив щонайменше дві роботи.

Художники побували у селах, які неподалік Ужка. Зокрема малювали у Верховині Бистрій, відвідали село Гусний, де в молоді роки, ще на початку ХХ століття працював учителем малювання у сільській школі Ернест Контратович, виїхали машиною на перевал, що біля села, помилувались чудовими карпатськими краєвидами.

Організатором та координатором культурно-мистецької акції виступив провідний методист Центру культури Костянтин Ковган.

Житло та дворазове харчування художникам надав співвласник оздоровчого комплексу «Ужанські купелі» Олександр Анталовський.

Наступного року планується провести ще масштабніший пленер за участі художників-аматорів та професійних митців.

Володимир Мишанич,
провідний методист КЗ «Обласний організаційно-
методичний центр культури» ЗОР