В Ужгороді провели поетичні читання

  • Категорія запису:Новини
9 березня працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР долучилися до поетичних читань «Відкритий мікрофон», які відбулися в Ужгороді на площі Театральній з нагоди 208-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Зокрема представили виставку робіт учнів мистецьких шкіл – переможців III (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»,  присвяченого Шевченківським дням.

В акції взяли участь артисти Закарпатського академічного обласного театру ляльок, Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв, учасники театральної студії «Бавка», народної аматорської студії поезії «Чарівне слово», вихованці Ужгородської школи мистецтв, студенти Ужгородського інституту культури і мистецтв та Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені І. Карпенко-Карого. А також кожен охочий міг продекламувати улюблений вірш Кобзаря.

Директор Ужгородського інституту культури і мистецтв Наталія Шетеля зауважива: «Насправді слова українського генія Тараса Шевченка «Борітеся – поборете, вам бог помагає!», як і багато інших, – актуальні й сьогодні, у час складних випробувань, які випали на долю нашого народу. Кожен вірш, який звучав на поетичному майданчику, пройнятий великою правдою і великою любов’ю до рідної землі. Це – наука віків, заповіт для всіх поколінь ба, навіть, віщі слова, які подорожуватимуть і в майбутні тисячоліття. Адже на поезії Шевченка у всі часи гуртується воля українського народу, дух якого не перемогти!

Актуально і нині:

Тілько ворог, що сміється…
Смійся, лютий враже!
Та не дуже, бо все гине —
Слава не поляже;
Не поляже, а розкаже,
Що діялось в світі,
Чия правда, чия кривда
І чиї ми діти.
Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине…
От де, люде, наша слава,
Слава України!

Т. Шевченко «До Основ’яненка»