В Ужгороді відбудеться вечір-реквієм «Герої не вмирають»

  • Категорія запису:Новини
В Ужгороді відбудеться вечір-реквієм «Герої не вмирають»
29 серпня до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, біля Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв в Ужгороді відбудеться вечір-реквієм «Герої не вмирають». Початок о 19:00.

У заході візьмуть участь академічний камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії (керівник – заслужений артист України Владислав Юрош); Анастасія Пазяк – учасниця народної аматорської студії поезії «Чарівне слово» комунального закладу «Ужгородський міський центр дозвілля – будинок культури» (керівник Наталія Дубініна); Данило Петришенець – учень Коритнянського ліцею Холмківської сільської ради (вчитель Ганна Петришенець); Анастасія Стельмах – студентка Комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради; учні театрального відділу Ужгородської школи мистецтв (керівник Галина Вукста).

Також буде представлено виставку «Подорослішали вмить» робіт учнів мистецьких шкіл області.

На світлодіодному екрані покажуть відеоматеріал «Вічна пам’ять героям», до якого увійшли закарпатці, які загинули у війні з росією, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України, починаючи з 24 лютого 2022 року по 31 липня 2023 року.

Поки триває війна, ми не можемо знати точну кількість загиблих, назвати всіх поіменно або розповісти всі історії. Проте впевнені, що українське суспільство докладе максимум зусиль, щоб загиблі герої залишилися в нашій пам’яті не абстрактним образом або цифрою, а отримали належну шану. Щоб наша пам’ять про них була живою і дієвою. Щоб кожен із нас долучився до захисту і перемоги України.

Пам’ять про борців і їхні подвиги є найвищою цінністю в шкалі нашої національної ідентичності. А віра і впевненість, що в разі загибелі на полі бою

жертовність воїна буде пошанована на державному рівні, є дуже важливою для підняття морального духу військовослужбовців.