Фестиваль «Ужгородська палачінта»

  • Категорія запису:Фестивалі
Фестиваль започатковано у 2010 році. Проходить  у Боздоському парку в місті Ужгород. Особливість свята в тому, що відбувається воно напередодні Великоднього посту. «Ужгородська палачінта» – це гастрономічний фестиваль із різноманітною культурною та розважальною програмою, що поєднує українські і закарпатські традиції та сучасні тенденції. Назва фестивалю – «палачінта» (від угорськ. «palacsinta»), що у перекладі означає «млинець».

У програмі фесту: народні гуляння, веселі розваги та конкурси, безпрограшна лотерея, дегустація вина, меду, приготування млинців і традиційних закарпатських страв і, звичайно, цікава концертна програма. Мистецька акція збирає багато учасників, які приходять повеселитися, покуштувати смачні млинці, взяти участь у конкурсах.

Організатори свята: Корпорація свят «Не ПоНяЛ», Закарпатська ліга КВН, Факультет туризму УжНУ, МГО «Студентська республіка», Рух підтримки закарпатських військових. За сприяння Закарпатської ОДА, Ужгородської міської ради, відділу культури Ужгородської райдержадміністрації, департаменту культури Закарпатської ОДА, управління культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради, комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради.