19 жовтня в Ужгороді відбудеться обласний відбірковий конкурс ХVІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «ЧЕРВОНА РУТА–2024»

19 жовтня в Ужгороді відбудеться обласний відбірковий конкурс ХVІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «ЧЕРВОНА РУТА–2024»Фестиваль «Червона рута» – це більше ніж просто музичний конкурс. Це яскрава сторінка в історії української культури. Ось уже 35 років він об’єднує таланти з усіх куточків країни та став символом національного відродження та української незалежності.

Його вплив на формування сучасної української музичної індустрії важко переоцінити. Зародившись на хвилі перебудови та прагнення українців до самовираження, «Червона рута» стала каталізатором для відродження національної музичної сцени. Фестиваль дав можливість молодим талановитим виконавцям заявити про себе, представити свою творчість і показати, що українська музика – це не лише фольклор, а й сучасні жанри.

І хоча з часу першого фестивалю минуло багато років, його дух і значення для української культури залишаються актуальними й сьогодні.

Війна в Україні доводить, що перш за все – все українське  й українців  знищують саме через те, що вони відтворюють та створюють форми української культури, виокремлюють себе від культури держави-агресора. Тому такі фестивалі зараз актуальні, як ніколи. Вони пробуджують патріотичні почуття, прищеплюють любов до рідної землі, об’єднують людей навколо національних цінностей, які плекалися століттями.

У суботу змагатимуться найкращі представники Закарпаття!