Аудіовидання «Тарас Шевченко. «Пісенний Кобзар»»  для мистецьких шкіл області

  • Категорія запису:Новини
Днями Центр культури отримав аудіовидання «Тарас Шевченко. «Пісенний Кобзар»» – результат Всеукраїнського мистецького проєкту «Україна співає «Кобзаря», реалізованого Благодійним фондом «Хорова школа Павла Муравського» за підтримки Міністерства культури України та Українського культурного фонду.

Всеукраїнський мистецький проект «Україна співає «Кобзаря» – перший системний, масштабний запис провідними хорами України 110 творів 86 композиторів на основі Зібрання хорових творів у семи томах «Тарас Шевченко. Пісенний «Кобзар», що його уклав великий український хоровий дириґент і педагог Павло Муравський (1914–2014). У записові «Пісенного «Кобзаря» взяли участь на благодійних засадах 45 провідних хорових колективів з 17 міст України й українського зарубіжжя під орудою учнів і послідовників маестро Муравського.

Повний обсяг аудіовидання Збірки музичних творів «Тарас Шевченко. Пісенний «Кобзар»» – три музичні альбоми по три CD в кожному. До Першого альбому увійшли твори a капелa; до Другого – твори з інструментальним супроводом; до Третього – твори великої форми з симфонічним оркестром. Наклад аудіовидання «Тарас Шевченко. Пісенний «Кобзар»» – 1 000 комплектів з трьох музичних альбомів (по три CD в кожному).

Незабаром міськрайвідділи культури отримають згадані музичні альбоми для передачі мистецьким школам.