«Барвистий вінок Закарпаття» представили  в Ужгородському скансені

  • Категорія запису:Новини
23 травня на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту об’єдналися всі громади та райони області для проведення історичної інсталяції «Барвистий вінок Закарпаття». Арт-інсталяція пройшла у рамках Всеукраїнського культурного марафону «Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє», присвяченого 30-річчю незалежності України та Міжнародному дню музеїв.

Гості мали можливість придбати вироби майстрів народного декоративно-ужиткового мистецтва, взяти участь у майстер-класах з гончарства, ковальства, лозоплетіння, вибійки на тканині, різьби по дереву, декоративному розпису тарілок, виготовленню ляльок-мотанок, торбинок з домотканих доріжок, виробів із соленого тіста, оздоблення пряників, оригамі.

З цікавою програмою виступив Заслужений академічний Закарпатський народний хор, народний аматорський фольклорний ансамбль «Маки» Ужгородського інституту культури і мистецтв та народний аматорський ансамбль народної пісні «Розмарія» Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури та фольклорні й танцювальні колективи з різних районів області.

Атмосфера свята у світлинах.