Благодійний міні-ярмарок в Ужгороді влаштував Центр культури

  • Категорія запису:Новини
30 квітня КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради організував і провів  благодійний міні-ярмарок на підтримку Збройних сил України.

Прийшовши на вулицю Волошина в обласному центрі, майстрині, які підготували ужгородцям і гостям міста найрізноманітніші сувеніри ручної роботи, залишалися на «бойовому посту». А це – працівниці Центру культури Олена Ваш, Алла Товт, Наталія Стегура і  їхні добрі знайомі, а здебільшого й щирі друзі з Ужгорода та Ужгородського району Ганна Гайдук-Каперльос, Валентина Барна, Олена Селезньова, Станіслав Андієвський.

Серед робіт, які пропонувалися, виділимо ляльки-мотанки та виконані з тканини фігурки тварин, а також флористичні композиції, які пропонувала переселенка з Харкова Олена Селезньова. Сьогодні в неї день народження, з яким пані Олену привітали інші майстрині.

Олена Ваш і Наталія Стегура, які також виготовили й  продавали ляльки-мотанки, віддали всі до останньої виручені гривні на потреби Збройних Сил України.

З особливим відчуттям пропонувала виготовлені власноруч вироби з бісеру Ганна Гайдук-Коперльос, адже збір коштів для ЗСУ вона вважає святою справою. Її син Тарас поклав своє життя за Україну, полігши в бою під Оріховим у 2022 році.

Станіслав Андієвський приїхав на ярмарок на власному моторизованому триколісному велосипеді з села Коритняни, що під Ужгородом. Він – художник-аматор, який віддає образотворчому мистецтву (живопису) багато вільного часу.

Свій внесок у вражаючий асортимент виробів внесла й Алла Товт, яка запропонували різноманітні обереги вишиті хрестиком тощо.

Підбивали підсумки вже майже під завісу робочого дня. У скриньці для добровільних внесків набралася кругленька сума –  2200 гривень. Усі вони будуть спрямовані для потреб воїнів, і працюватимуть на Перемогу України.

Василь Бедзір,
провідний  методист інформаційно-редакційного сектору КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури Закарпатської обласної ради