ОБЛАСНИЙ МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВИКЛАДАЧІВ МИСТЕЦЬКИХ ШКІЛ ВІДДІЛУ ДУХОВИХ ТА УДАРНИХ ІНСТРУМЕНТІВ ВІДБУВСЯ

  • Категорія запису:Новини
Згідно з планом роботи обласного методичного об’єднання викладачів відділу духових та ударних інструментів 21 жовтня на базі Чинадіївської ДМШ відбувся семінар-практикум викладачів духових та ударних інструментів мистецьких шкіл області з теми «Музичний звук виконавця на духових інструментах як засіб розкриття музичного образу. Основні засоби виразності при грі на духових та ударних інструментах».

У зв’язку з карантином в цілому в Україні та в області  методичний кабінет початкової мистецької освіти КЗ «ООМЦК» Закарпатської обласної ради вирішив провести обласний методичний захід з дотриманням усіх протиепідемічних та санітарних вимог, які відносяться до «жовтої зони» (можливість взяти участь у роботі обласного методичного семінару до 30 учасників).

У роботі семінару взяли участь заступник директора КЗ «ООМЦК» Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України  Барановський В.В, викладачі циклової комісії Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д. Є. Задора, а саме: Томич Ф.Ф. – голова циклової комісії «Оркестрові духові та ударні інструменти», заслужений артист України, Ухач О.М., викладач циклової комісії, заслужений працівник культури України та викладач по класу туби Керечанин С. В.

Семінар та відкриті уроки провели викладач Чинадіївської ДШМ Турянчик Б. В та викладач Ракошинської ДШМ Мельничок П.Ф. Вони представили цікаві практичні заняття, форми і методи роботи з теми семінару із учнями мистецьких шкіл. Семінар пройшов цікаво та результативно. В обговорені проведених відкритих уроків взяли участь викладачі музичного коледжу та викладачі мистецьких шкіл.

Після обговорення відбувся невеликий святковий концерт за участі учнів Чинадіївської ДМШ і Ракошинської ДШМ. Під час роботи семінару були обговорені план роботи обласного методичного об’єднання викладачів духових та ударних інструментів мистецьких шкіл на 2020–2021 навчальний рік в сучасних непередбачених умовах (проведення за можливості кущових та обласного конкурсів оркестрів та ансамблів, III Відкритого конкурсу виконавців на духових та ударних інструментах імені Степана Томича, обласного конкурсу індивідуальних виконавців на духових та ударних інструментах учнів старших класів мистецьких шкіл) та питання профорієнтаційної роботи на 2021–2021навчальний рік. Учасники семінару висловили впевненість, що проведення подібних обласних методичних заходів, навіть в такій складній епідемічній ситуації, сприятиме активізації методичної та практичної роботи фахівців, викладачів мистецьких шкіл області.