ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ВІДКРИТОГО ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ  СТРІЛЕЦЬКОЇ ПІСНІ „КРАСНЕ ПОЛЕ” У 2024 РОЦІ

  • Категорія запису:Новини

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ВІДКРИТОГО ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ  СТРІЛЕЦЬКОЇ ПІСНІ „КРАСНЕ ПОЛЕ” У 2024 РОЦІДепартамент культури Закарпатської обласної державної адміністрації-обласної військової адміністрації оголошує про проведення  відкритого фестивалю-конкурсу  стрілецької пісні „Красне поле”.

Уже традиційно в місті Хуст відбувається відкритий фестиваль-конкурс стрілецької пісні «Красне поле». Він започаткований у березневі дні 2009 року у межах святкування 70-річчя Карпатської України.

Фестиваль-конкурс має глибокий зміст, адже саме 15 березня 1939-го в місті над Тисою на засіданні Сойму Підкарпатської Русі була проголошена незалежна держава Карпатська Україна. Проіснувала вона недовго, бо вже наступного дня була окупована гортіївською Угорщиною. У кровопролитному бою з регулярною угорською армією захисники Карпатської України, які виступили проти ворога з рушницями проти артилерії, були розбиті. Тиса забарвилась кров’ю десятків полеглих бійців-українців.

Беручи участь у фестивалі-конкурсі «Красне поле» колективи й окремі виконавці уславлюють події, пов’язані з проголошенням Карпатської України, а також звитягу борців за незалежність України в наступні десятиліття. Він має прямий зв’язок із сучасністю, бо після віроломного нападу росії в лютому 2022 року захисникам Вітчизни доводиться знов відстоювати державність своєї країни. Творче змагання проводиться з метою популяризації пісенних творів національно-патріотичної тематики.

Цьогоріч фестиваль-конкурс пройде у змішаному форматі.

 17 березня 2024 року відбудеться нагородження переможців та гала-концерт у м. Хуст (Закарпатський обласний театр драми та комедії). Початок о 13.00 год.

Конкурс проводиться у таких номінаціях:

– хорові колективи (академічні, народні, мішані, чоловічі, жіночі до 35 осіб);

– вокальні ансамблі (чоловічі, жіночі, мішані);

– дуети, тріо, квартети (чоловічі, жіночі, мішані);

– солісти-вокалісти.

 На Конкурс учасники подають відеозапис конкурсної програми:

– три твори національно-патріотичної тематики, один з яких стрілецька пісня для номінації «Хорові колективи»;

– два твори національно-патріотичної тематики, один з яких стрілецька пісня для номінацій «Вокальні ансамблі», «Дуети, тріо, квартети», «Солісти-вокалісти».

Музичним супроводом програми учасників може бути інструментальний супровід, фонограма (-1) або а сарpеlla.

Для участі у Конкурсі до 04 березня 2024 року включно учасники подають заявку та відеозапис згідно з додатком до Положення на адресу КЗ „Обласний організаційно-методичний центр культури” Закарпатської обласної ради: 88000, вул. А.Волошина, 18, м. Ужгород або на адресу електронної пошти: [email protected]

Відеовиступи учасників повинні бути записані спеціально для участі у відкритому фестивалі-конкурсі стрілецької пісні «Красне поле» і раніше не публікуватися у мережі Інтернет (YouTube, Facebook, тощо). Подані твори записуються одним відео у горизонтальному положенні.

Відеозапис повинен бути якісний та здійснений на статичну (нерухому) відеокамеру або смартфон.

Телефони для довідок:  (066) 088 91 97, (068) 982 53 31 Губена Крістіна Янівна.

Заявки, що подані з порушенням встановлених строків, не розглядаються.

Переможці Гран-прі попередніх Конкурсів не беруть участі у Конкурсі.

Витрати на відрядження учасників здійснюються за рахунок сторони, що відряджає.

Положення про відкритий фестиваль-конкурс стрілецької пісні „Красне поле” завантажити тут.

Заявку завантажити тут.