Ольга Уманець презентує свої роботи

  • Категорія запису:Новини
Ольга Уманець презентує свої роботи22 грудня у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбудеться відкриття персональної виставки «Тобі, моя Україно!» члена Національної спілки журналістів України Ольги Уманець.

До експозиції увійдуть рушники, серветки, подушки, скатертини, килими та портрети, вишиті хрестиком, низинкою та гладдю.

Її роботи переливаються всіма барвами веселки й захоплюють своєю неповторністю. Це свідчення того, з якою любов’ю та працьовитістю вона зберігає і відтворює стародавні візерунки, наповнює їх новим змістом і колористикою, демонструючи своє індивідуальне художнє бачення.

Найвищого злету творчості Ольга Михайлівна досягла як художник-портретист. І нині історичні постаті немов промовляють до нас: «Збережіть вільною нашу України, бо ми за неї боролися…»

Нехай у ці передріздвяні дні свічечка, що так майстерно вишита на її витворах, запалає в кожному серці й вкотре збудить любов до Божої Матері та рідної України.

Початок о 15.00 год.

Ольга Уманець народилася 14 грудня 1949 року в селі Синевир Міжгірського району Закарпатської області в учительській родині. Після закінчення середньої школи разом із батьками переїжджає до Ужгорода. Багато років працювала завідувачем листів обласної газети «Новини Закарпаття». За період роботи написала велику кількість статей на культурно-просвітницьку тематику. У 1998 році її  було прийнято до Національної спілки журналістів України.

Ольга Уманець – одна із засновників Союзу українок на Закарпатті та упродовж п’яти років очолювала місцевий осередок.

Любов до народної вишивки ще в ранньому дитинстві прищепила їй мама Олена Андріївна. Завдяки таланту, працелюбству та невгамовній енергії пані Ольга досягла мистецьких вершин давнього ремесла.

Своє захоплення майстриня вміло поєднувала з основною роботою, громадською діяльністю та сімейними обов’язками. Брала активну участь у колективних виставках. Має три персональні виставки (1995, 1999 – м. Ужгород), 2000 – м. Київ.

Її роботи  зберігаються у приватних колекціях як в Україні, так і за кордоном, зокрема в США, Японії, Великобританії, Німеччині, Китаї, Швейцарії та ін.