Онлайн-семінар пройшов змістовно

  • Категорія запису:Новини
20 листопада згідно плану роботи методичного кабінету початкової мистецької освіти КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР відбувся онлайн-семінар з викладачами ужгородського куща відділу «Академічний спів» на тему «Дитячий голос і його вокальні прояви у різних вікових категоріях».

Семінар підготували та провели викладачі Ужгородської дитячої музичної школи № 1 ім. П. І. Чайковського. Зокрема  Олена Йозефівна Тимчик виступила з доповіддю. У своєму виступі розповіла про історію роботи з дитячим голосом та проблеми, які виникають у процесі роботи з учнями різних вікових категорій. А Марія Михайлівна Мудранинець продемонструвала фрагменти уроків зі своїми п’ятьма учнями.

У семінарі взяв участь і колишній учень школи, а нині – студент Будапештської музичної академії імені Ференці Ліста Віктор Папп. Було дуже цікаво дізнатися про досвід роботи з дитячими голосами в Угорщині, почути проблеми, які виникають внаслідок того, що починають займатися вокалом у дорослому віці, від чого втрачають багато технічних можливостей. На власному досвіді Віктор довів, що під час мутації не тільки можна, але й потрібно займатися. Головне – не нашкодити голосу.

Загалом семінар об’єднав понад 20 викладачів шкіл мистецтв на чолі з куратором – викладачем КЗ «Ужгородський фаховий музичний коледж ім. Д. Є. Задора» ЗОР Надією Миколаївною Підгородською.