ПІДТРИМАНИЙ ДЕПАРТАМЕНТОМ КУЛЬТУРИ ПЛЕНЕР ХУДОЖНИКІВ ОТРИМАВ ВИСОКУ ОЦІНКУ

  • Категорія запису:Новини
27 червня в атріумі Закарпатської облдержадміністрації відкрито виставку живописних полотен художників – учасників пленеру, організованого департаментом культури й обласною організацією Національної спілки художників України.

Виставку відкрито перед початком сесії Закарпатської обласної ради, яка відбувається цього ж дня. Представлено полотна десятьох художників – Світлани Кирлик, Марії Митрик, Бориса Кузьми, Василя Вовчка, Володимира Павлишина, Тараса Усика, Ференца Ерфана, Івана Івановчика, Михайла Сусли, Олександра Мондича.

“Цей пленер, який протягом п”яти днів проходив у околицях гірського села Забродь на Ужгородщині, ми профінансували з програми. Перебуваючи в мальовничій місцевості Закарпаття і надихаючись природою або ідеєю, яку художники хотіли реалізувати, вони створили полотна, багаті як жанрово, так і тематично, прокоментував виставку директор депатаменту культури Євген Тищук. – Відтак депутати обласної ради, які прийшли на сесію, мають змогу ознайомитися з полотнами і придбати ті, які припали до вподоби. Виставка має благодійний характер: кошти за реалізовані полотна надійдуть на потреби Збройних сил України”.

Голова живописної секції Закарпатської організації Національної спілки художників України Василь Вовчок висловив подяку керівництву департаменту за організацію пленеру. Водночас висловив сподівання, що такі акції влаштовуватимуться й надалі, зокрема, кожних півроку.

Директор Художнього музею ім. Й.Бокшая, один із учасників пленеру Ференц Ерфан зазначив: “У цей складний час дуже важливими є такі акції, як пленери. Художники спілкуються, мають змогу підвищувати свій професійний рівень. Це важливо і для них, і для влади, що, як відомо, покликана підтримувати й розвивати атмосферу творчості, сприяти художникам у їхній діяльності”.

Депутати обласної ради, інші гості виставки високої думки про представлені живописні полотна. А про сюжети полотен і атмосферу, яка панувала під час пленеру, глядачі могли довідатися від самих художників, зокрема Світлани Кирлик, Василя Вовчка, Ференца Ерфана.

Василь Бедзір,
провідний методист інформаційно-редакційного сектору КЗ “Обласний організаційно-методичний центр культури” Закарпатської обласної ради,
фото Крістіни Губени,
завідувачки відділу інноваційних програм та культурно-мистецьких проєктів КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради