Присвячується Незалежності України. Кінопоказ у Центрі культури

  • Категорія запису:Новини
Присвячується Незалежності України. Кінопоказ у Центрі культури«Кіноклубний фестиваль українського кіно» за підтримки Українського культурного фонду та Посольства Королівства Нідерландів здійснює показ кінострічок, які розповідають про тернистий шлях Незалежності.

У рамках фестивальних показів, які триватимуть протягом місяця, КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради запрошує на перегляд кінострічки «День Незалежності».

Події фільму відтворюють один із днів очима працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Це час, коли вже півроку триває російсько-українська війна. Перед глядачем розгортається життя відповідальних за ввімкнення сигналу тривоги в столиці, «пляжних» патрульних з Одеси, операторки протитанкового комплексу, мінометної батареї, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу в Харкові, художниці з Києва та народного депутата, який стояв у витоків проголошення незалежності України. Всі ці люди створюють захопливу мозаїку одного дня життя України.

Фільм створений вітчизняними та польськими митцями у 2023 році.

Режисер Володимир Тихий.

Глядачі зможуть висловити свої думки за «круглим столом», який пройде після  завершення перегляду.

Адреса Центру культури – м. Ужгород, вул. Волошина, 18.

21 серпня, 16.00. Вхід вільний.