Побачила світ книжка  «Казки Закарпаття в записах Івана Хланти»

  • Категорія запису:Новини
Побачила світ книжка  «Казки Закарпаття в записах Івана Хланти»Плідним виявився червень для відомого фольклориста Івана Хланти – провідного методиста відділу народної творчості та аматорського мистецтва КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради».

В ужгородському видавництві «Патент» побачила світ книжка  «Казки Закарпаття в записах Івана Хланти». У ній зібрано найбільш довершені казки, записані у різних місцевостях Закарпаття наприкінці минулого та в перші десятиліття нинішнього століть. Тексти подано за нормами сучасного українського правопису зі збереженням діалектної лексики.

Відповідальна за випуск – в.о. директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук.

У передмові до книжки Іван Васильович пише: «З усіх жанрів фольклору казки стали чи не найбільш популярними у світі. Їхнє завдання – вчити жити й працювати, боротися і перемагати, захищати добро і ненавидіти зло. Вплив цього жанру відчувається на різних ділянках культури та мистецтва. Особливо казки розширюють і збагачують досвід дітей, допомагають їм зростати всебічно розвиненими, творчими особами, здатними боротися проти неправди в житті. У казках кожен знайде щось цікаве і повчальне для себе».

Зі збірником можна ознайомитися як у Центрі культури, так і в бібліотеках Ужгорода.