Працівники Центру культури взяли участь в онлайн семінарі «Основні інструменти охорони НКС»

  • Категорія запису:Новини
Першого серпня Український центр культурних досліджень провів онлайн семінар «Основні інструменти охорони НКС», у якому взяли участь директор КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук, методист І категорії сектору нематеріальної культурної спадщини Володимир Сичкун, а також директор будинка культури села Іза Віра Вучкан, носій елемента НКС «Традиція лозоплетіння в с. Іза Хустського району» Оля Пасулька, голова Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів Рахівського району Олександр Мартин, представники Імаго Культури та тосії елемента НКС “Традиція приготування сливового леквару” з Берегівського району.

З вітальним словом до учасників звернулася начальниця управління охорони культурної спадщини та музеїв міністерства культури та інформаційної політики Ю. Нечипоренко.

Про основні заходи з охорони НКС на міжнародному та національному рівні розповів голова Експертної ради з питань НКС при МКІП В. Дем’ян.

Член Експертної ради з питань НКС при МКІП, фасилітатор глобальної мережі ЮНЕСКО з питань НКС О. Буценко доступно пояснила що таке плани з охорони НКС та вказала на роль і місце громад в охороні НКС.

Досвідом складання охоронного плану на прикладі «Бузинник – десертна страва з бузини: традиції приготування та споживання» поділилася заступниця голови експертної ради з питань НКС при МКІП І. Каць.

Голова Експертної ради з питань НКС при МКІП В. Дем’ян висвітлив тему “План з охорони НКС як інструмент моніторингу. Практичні питання”.

Як завжди такі семінари проходять насичено і змістовно.