Працівники Центру культури завітали з майстер-класом у «Малятко»

  • Категорія запису:Новини
Війна в Україні, яку розв’язала росія, стали для нас усіх великим викликом та болючою травмою. Особливо гостро це відчувають діти. Тому зараз важливо, щоб дорослі всіляко підтримували й допомагали  дітям та молоді справитися з таким стресом.

24 березня працівники КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР – завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура та методист Олена Ваш –  провели майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки та виробів із оксамитового пластиліну для дітей внутрішньо переміщених осіб. Цього разу він пройшов на базі Закарпатського обласного дитячого санаторію «Малятко».

Усі причетні до цієї акції намагалися створити дітям гарний відпочинок, щоб вони відволіклися від страшних подій та відчули жагу до життя, повірили у перемогу та добро. Дітки мали можливість приємно провести час, ознайомитися з технікою виготовлення ляльки-мотанки, і не лише зануритися у процес роботи, але й дізнатися багато цікавого про прикладне значення виробу.

Майстрині навчали дітей, як за допомогою лише ниток та допоміжних матеріалів (ножиць і картону) можна долучитися до творчості, відчути повну свободу дій і виразити свої думки. Вдало експериментуючи, діти досягли гарних результатів.

Учасники майстер-класу отримали не лише нові знання та навички, але й позитивні емоції.