«Ритм» успішно підтвердив своє високе звання

  • Категорія запису:Новини
Днями, відбувся звітний концерт народного аматорського хореографічного ансамблю танцю «Ритм»  Есеньського будинку культури на підтверження звання. Керівник і засновник колективу Тиберій Сабов – ентузіаст хореографічного мистецтва, талановитий й вимогливий керівник, справжній професіонал.

Учасники ансамблю мали нагоду продемонструвати свою майстерність поважним членам журі,  мешканцям села та його гостям. Вони виконали низанку угорських народних танців пісень. Особливо приємно, як відзначив хореограф, член журі Микола Мовнар,  було бачити у репертуарі угорського колективу хореографічну постановку «Візерунки закарпатських народних танців» у постановці керівника ансамблю.

Особливо гарно, із молодечим запалом ансамбль виконав народний танець «Бикині», хореографія та постановка танцю Тиберія Сабова. Глядачі були захоплені й тривалими оплесками дали виконавцям високу оцінку.

Високу оцінку ансамблю дав і хореограф заслужений працівник культури України Михайло Шютєв. Він щиро привітав колектив з успіхами, поділився своїми спогадами та побажав не зупинятися на досягнутому, а впевнено йти до підкорення нових творчих вершин. До слова, як нам повідомив керівник ансамблю пан Тиберій, у вересні цього року, можливо, вони відвідають Швейцарію, куди запрошені на фестиваль.

Голова атестаційної комісії, директор Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук привітала колектив, відзначила, що вони успішно пройшли атестацію й побажала успіхів у цей, неймовірно  важкий час в житті України. Приємно було бачити серед запрошених й присутніх Валерія Самардака, який очолює Чопську міську раду. Він виявився палким прихильником й шанувальником колективу «Ритм», й завжди готовий підставити їм своє міцне мужнє плече.

Після завершення концертної програми учасники та гості ще довго не розходились. В неформальній теплій й дружній атмосфері спілкувались, згадували спільне минуле, своїх вчителів та учнів, ділилися новинами та планами на найближче майбутнє.

Хочу нагадати, що аматорський хореографічний ансамбль народного танцю «Ритм» Есеньського сільського будинку культури-філії комунального закладу «Центр культури та дозвілля Чопської міської територіальної громади» Ужгородського району Закарпатської області було створено ще у жовтні 1989 року. Відтоді колектив досяг вагомих успіхів, відомий не тільки у нашому краї, але й далеко за кордоном, брав участь у багатьох фольклорних фестивалях в Угорщині, Словаччині, Сербії, Румунії, Австрії, Хорватії.

Найвагоміший здобуток – звання «народний» колектив удостоєний ще в 1997 році, відзначений дипломом лауреата премії ім. Клари Балог у галузі хореографічного мистецтва у номінації «Хореографічний колектив».

Володимир Мишанич
Фото Зунко Барнабаш