СПІВПРАЦЮ З КУЛЬТУРОЛОГАМИ УЖНУ ПРОГРАМУЄ ПІДПИСАНИЙ ДОГОВІР

  • Категорія запису:Новини
Щодень для КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради не минає без вагомих подій. Серед них і сьогоднішня. 18 квітня 2024 року заклад підписав Договір про співпрацю в науковій, навчальній, науково-дослідницькій та культурно-освітній діяльності з Факультетом історії та міжнародних відносин Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет».

На початку зустрічі в.о. директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук і гості, серед яких поряд із деканом Факультету історії та міжнародних відносин УжНУ,  кандидатом історичних наук, доцентом Віталієм Андрейком були завідувачка кафедрою археології, етнології та культурології, кандидат історичних наук Надія Керецман, доцент кафедри, кандидат мистецтвознавства Тетяна Росул, розповіли про стан справ у своєму закладі, обмінялися думками про очікування від співпраці.

Декан факультету Віталій Андрейко звернув увагу на важливість спеціальності «культурологія», за якою проходить підготовка майбутніх фахівців в Ужгородському національному університеті. Нинішнього року ця спеціальність проходитиме атестацію у Міністерстві освіти, тож важливо використати всі наявні можливості для високоякісної підготовки фахівців. Серед них – і проходження стажувань, студентських практик в Обласному організаційно-методичному центрі культури. Фахівців Центру культури запрошуватимуть до вишу для зустрічей зі студентами, участі в круглих столах, науково-практичних конференціях, майстер-класах.

Завідувачка кафедрою археології, етнології та культурології Надія Керецман розповіла про міжнародні контакти працівників цього підрозділу вишу, особливості навчання студентів і перспективи їхнього працевлаштування після закінчення вишу.

В.о. директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради Ганна Дрогальчук зазначила, що фахівців цієї сфери потребують у територіальних громадах. Їхні багатопрофільні знання потрібні й у Центрі культури, який вона очолює. «Закарпаття є мультикультурним, поліетнічним регіоном, має непросту історію і це зобов’язує надзвичайно відповідально ставитися до належної підготовки фахівців у сфері, про яку йде мова.

Сторони зійшлися на думці, що договору дає старт поглиблення взаємин, які в найближчому майбутньому наповнюватимуться конкретними практичними діями. Гості з Ужгородського національного університету подарували для бібліотеки народного аматорського етнографічного музею Центру культури друковані видання, що вийшли під егідою провідного закарпатського вишу.

Василь Бедзір,
провідний методист інформаційно-редакційного сектору КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, фото автора