В Ужгороді відбувся «Марш вишиванок»

  • Категорія запису:Новини
20 травня в Ужгороді пройшов «Марш вишиванок» з нагоди Всесвітнього Дня вишиванки. Культурно-мистецька акція відбулася в рамках марафону «Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє» з нагоди 30-річчя Незалежності України. У святковій ході взяли участь і працівники Центру культури.

Щороку у третій четвер травня українці в усьому світі відзначають День вишиванки – одне з найсамобутніших свят. Цьогоріч воно ювілейне, уже 15-е.

Урочистою ходою учасники – а серед них і керівники краю та міста, студенти закладів культури та мистецтв, всі охочі – пройшлися від Закарпатського музею народної архітектури та побуту через вулиці Капітульну, Августина Волошина, Корзо на площу Театральну, де відбувся арт-моб «Парад вишиванок».

Дорогою зупинялися біля скверу ім. Марії-Терезії, де Заслужений  академічний Закарпатський народний хор виконав псалом «Благослови, душе моя, Господа». Біля Ужгородського музичного фахового коледжу ім. Д. Є. Задора» виступив духовий оркестр цього навчального закладу.

До арт-мобу на площі Театральній долучилися Заслужений академічний Закарпатський народний хор, колективи та солісти Ужгородського інституту культури і мистецтв, Закарпатського академічного обласного театру ляльок. Присутні на площі змогли побачити і традиційні народні костюми Закарпаття із фондової колекції Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

Атмосфера свята у світлинах.