В Ужгороді відкриється персональна виставка графіки Людмили Курти-Стегун

  • Категорія запису:Новини
В Ужгороді відкриється персональна виставка графіки Людмили Курти-СтегунТретього червня у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкриється персональна виставка графіки Людмили Курти-Стегун. Початок о 14 годині. Ініціатор та організатор виставки – КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР. Частина коштів від продажу робіт будуть перераховані на потреби 128 окремої Закарпатської гірсько-штурмової бригади.

Уже понад 20 років мисткиня викладає образотворче мистецтво у Середнянській мистецькій школі, відкриває діткам таємничий світ мистецтва. Пані Людмила виховала вже не одне покоління митців. Її учні неодноразово займали призові місця на різноманітних виставках, конкурсах.

Ця виставка репрезентує її творчість кількох чергових років життя. Вона яскраво відображає її світогляд, ставлення до людей, до Природи, світу, що її оточує.

Особливо художниця захоплюється квітами. Вважає, що в природі нема нічого довершенішого й прекраснішого, як квіти. Вони привертають нашу увагу, чарують нас своєю красою, ніжністю, пробуджують бажання милуватись ними. Квіти – це найдосконаліше творіння Природи. Їх не можна не любити.

Кожна квітка – цілий Всесвіт.

А ще вона любить і вміє гарно малювати портрети. Особливо дітей, адже вони займають особливе місце у серці жінки, матері. Посмішка немовляти, дитини, вчить нас бути щасливими тільки тому, що ми є, що ми живемо в цьому неймовірно гарному, чудовому світі. Нема більшої радості у світі, ніж усміхнені очі дитини, нема музики кращої, ніж дитячий дзвінкий сміх. Любов до дітей робить нас щасливими, дарує наснагу до життя, творчості.

Особливо гостро починаєш це відчувати й усвідомлювати нині, коли війна, коли навкруг кров, біль, смерть.

Пані Людмила зізнається, що її творчість народжена любов’ю. Вона хоче ділитись своїми здобутками, творчо рости, вдосконалюватись, своїми роботами дарувати людям радість. Радість, якої нині нам так не вистачає…

Людмила Стегун народилася 17 травня 1978 року в селищі Середнє Ужгородського району.

У 2001 році закінчила Ужгородський коледж мистецтв ім. А. Ерделі, а в 2008 – Прикарпатський університет ім. В. Стефаника за спеціальністю «образотворче та декоративно-прикладне мистецтво».

З 2002 року і донині працює викладачем образотворчого мистецтва в Середнянській мистецькій школі.

У вільний час багато працює творчо, вдосконалює свою майстерність. Її уподобання широкі й різноманітні. Працює в різних жанрах мистецтва та техніках. Її улюблена техніка живопису – акварель.

Володимир Мишанич,
провідний методист КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР