В Ужгороді відкрилася виставки робіт учасників ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої»

  • Категорія запису:Новини
5 березня відкрилася виставка робіт учасників ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої». Захід пройшов у рамках відзначення 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Організатор виставки – КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури Закарпатської обласної ради.

Для споглядання у виставковій залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту було представлено 136 робіт здобувачів освіти із понад 20-и мистецьких шкіл Закарпатської області.

Гармонійно доповнив експозицію виступ ансамблю бандуристів КЗ «Ужгородська школа мистецтв» Ужгородської міської ради (керівник Марія Шиян), який виконав на слова Т. Шевченка три твори: «Думи мої, думи мої»,  «Зоре моя вечірняя» та «По діброві вітер виє».

Відкрив виставку та привітав усіх присутніх директор департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений працівник культури України Євген Тищук, проаналізувала учнівські роботи, вказала на важливість таких заходів і подякувала Збройним силам України за захист і можливість творчо працювати в.о. директора КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук, поділився враженнями від виставки та подякував за плідну співпрацю організаторам виставки в.о. директора КЗ «Закарпатський музей народної архітектури та побуту», доктор історичних наук Василь Коцан, розповіла про тематику конкурсних робіт і критерії оцінювання, подякувала дітям за старанність, а викладачам за плідну працю, побажала нових креативних ідей та можливостей для їх втілення голова журі, завідувач кафедри культури та соціально-гуманітарних дисциплін Закарпатської академії мистецтв», кандидат педагогічних наук доцент Аліна Волощук.

Найбільш хвилюючим моментом було нагородження лауреатів та дипломантів. Дякуємо медичній компанії ONE LAB, яка надала для переможців 10 сертифікатів по 1000 грн. для закупівлі приладдя для художників у магазині «Creative».

Нагадаємо, 25 січня у КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради відбулося засідання журі і визначення переможців ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої», присвяченого Шевченківським дням. Здобувачі освіти мистецьких шкіл області змагалися у двох номінаціях: «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-ужиткове (прикладне) мистецтво».

У творчих роботах конкурсантів розкривається тема соборності України, доля українського народу, його історія та сьогодення. Значна частина робіт присвячена творчості Т. Шевченка.

Конкурс проводять Міністерство освіти і науки, Міністерство культури й Міністерство у справах сім’ї та молоді України.

Експозицію підготували працівники Центру культури: завідувач народного етнографічного музею, заслужений майстер народної творчості України Наталія Стегура та провідні методисти Олена Ваш і Костянтин Ковган.

Тетяна ВОЛОШИН,
в.о. завідувача кабінету початкової мистецької освіти
КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради