Відбулася презентація книги-альбому «Лялькове Закарпаття. «Інтерлялька»

  • Категорія запису:Новини

Вчора, 21 березня, в Закарпатському академічному театрі ляльок «Бавка» відбулася презентація книги-альбому « Лялькове Закарпаття. «Інтерлялька» у фестивальному русі європейського театрального простору». Видання присвячене Олександру Туряниці – засновнику фестивалю.

Автори ідеї та тексту Мирослав Петій та Ніна Малишка. Над упорядкуванням видання працювали Галина Корнєва, Марина Білоус та Ніна Малишка. Редактор Людмила Яцишин.

Книга вийшла у світ за сприяння Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації.

Директор театру Мирослав Петій відзначив, що це видання є першою спробою узагальнення більш ніж чверть сторічного шляху проведення унікального фестивалю. Починаючи з 1990 року відбулося вже шістнадцять фестивалів. П’ятнадцять з них пройшли під керівництвом його натхненника, організатора та незмінного директора – заслуженого працівника культури України, почесного члена Міжнародної асоціації лялькарів UNIMA, Почесного громадянина міста Ужгород Олександра Туряниці.

Книга складається з нарису, спогадів, документів та сторінок зі світлинами, присвячених кожному з фестивалів. Вона цікава й актуальна й буде в нагоді майбутнім дослідникам історії театру, культурно-мистецького життя Закарпаття.

На черзі, як зауважив директор театру, наступне видання.

Володимир Мишанич